Monday, October 27, 2008

Nyílászárók történet folytatása

A 4 napos ünnepben megrendeltük az új nyílászáróinkat, kifizettük az 50% előleget és november utolsó hetére kaptunk ígéretet a szállításra. Sokba kerülnek, többe mint az eddigiek, reméljük az ár/érték arány jó lesz.
Vasárnap este megírtuk emailben az asztalosnak, hogy mikor viheti a régieket (itt a régi az új rosszat jelenti). Hétfő reggel egy email várt tőle egy mondattal, miszerint ő nem fogja kiszerelni az ablakokat. Mi van? Próbáltam nyugodt maradni, de nem ment. Megegyeztünk vele pár napja, hogy elviszi, hogy kiszereli és erre most ezt írja.
Telefon nem lehet elérni, nem veszi fel, csak amikor Csaba vonalas számról hívja. Egyezkednek. Abban maradnak, hogy akkor leülnek megbeszélni vagy le sem ülnek, majd küld egy emailt. Mi van, ez lesz a megegyezés?
Közben Csaba is rákeres végre a témára, ki forgalmazhat nyílászárókat, hát akárki nem, kell ehhez ablakbevizsgálás, bizonylat (ÉMI) és ezzek a készítők szerepelnek egy adatbázisban. Igen, nagyon ügyes Csaba, megtalálja azt, aki ebben az adatbázisban körülnézhet és azt hiszem most már nem meglepetés, de NINCS közte ez az asztalos.
Szóval engedélynélkül, rosszminőségű nyílászárókat készít és ad el és ezen ablakok műszaki tartalma nem az, amiben megegyezik a jóhiszemű vevővel (lásd ablakok minősége). És akkor még Ő ugrál, hogy nem viszi vissza? Nem járna jobban, ha megegyezne velünk?
Be kell látni, eddig az építkezésen azokkal szívtunk akiket régről ismertünk vagy ismerős ismerőse volt.

Holnap jönnek kályhát vakolni. Aztán folytatódhat a lenti rész burkolása, tégla és parketta, majd jöhet a konyha.

No comments: