Sunday, October 26, 2008

Négynapos OSB

Elkezdtünk saját magunk is kétkezűleg is munkálkodni a házban. Erre azért is szükség van, mert úgy döntöttünk, nem veszünk fel hitelt ebben a zűrzavaros pénzügyi helyzetben, és így a pénzügyi keretünk sokkal szűkösebb, másrészt jóleső, hogy a saját kezünk munkája is benne van a házban.
A földszinti részen eddig az aljzatbeton látszott, ami nagyon poros volt mindig. Nem tudom megmondani hányszor söpörtünk már össze, port, szemetet és mindent, amit a munkások otthagytak (a festők nem, ők rendesen takarítottak maguk után), de mégis, folyton kosz volt.
Négy napi munkák után ennek vége. Először söprés, aztán porszívózás, aztán lekentünk egy spéci géllel, ami a porzás ellen van. Erre a tiszta betonra pedig nútféderes OSB lapokat csúsztattunk össze. Roppant elégedettek vagyunk. Jöhet a parkettázás.
A 4 napi munkát természetesen gyerekesen csináltuk végig illetve szombaton elmentek a nemovis Marciékkal kirándulni (köszönet Gabinak), a többi nap itt voltak velünk. Hát, élvezték a munkát, de azért nem könnyítették meg és akkor finom voltam. Méricskéltek Ők is, kalapáltak, rohangáltak a lapokon, a kályhát piszkálták, nyafogtak, éhesek és szomjasak voltak. Nem szoktak DVDt nézni, csak néhanap és nagyon picit, de most Misi mókust is nézhettek kétszer. Délben pedig elbicikliztünk ebédelni.

Lassan a házonkívüli étkezeseknek is vége lesz, 2-3 hét és lesz konyhánk.

No comments: