Thursday, October 16, 2008

Egy nap, amikor "ügyintéztem" 2 gyerekkel

Átlagos, ügyintézős nap van mögöttünk, igaz ma Andris is itthon volt, kicsit fáradt, kicsit köhög, de amúgy jól van, így hárman vágtunk neki a napnak.
Reggeltől estig:
- szelektív szemétbe visszük az összegyűjtött műanyagot (építkezési és háztartási), majd valamelyik munkás(ok) által itt hagyott üvegeket vissza a boltba
- pék (most nem kértek csokis croászont)
- 10-re vissza, jött a FeMü, míg vele voltam gyerekek a kertben kivételesen rendesen játszottak. Az ablakokról, melyek fatokját és szárnyát minőségileg nem találtuk jónak, kiderül, hogy az üvegje sem jó, illetve jó, csak nem a megrendelt k értékhez nem, mert hiányzik róla egy hővisszaverő réteg. Ezt egy öngyújtóval lehet könnyen ellenőrizni, a lángot 4szer lehet tükrözödve látni az ablakban, ebből a harmadiknak el kell színeződnie, ha van rajt réteg. A ferdeablakokon van, a szomszéd ablakain van, a miénken nincs.
- 11-kor autóba be, Óbuda (kb 30 perc), HVB (hitelhez papír) és DM (Misi nem hisztizett, bár kisautókat is vett volna, ha megtalálja, viszont undorító gyümölcs illatú buborékfújókat találtunk)
- 12-kor Óbudáról Pilisjászfalu, ahol az asztalosüzemben adminisztráltunk, gyermekek buborékot fújnak
- hazafelé autómosó (nem mosták le, mert a tetőcsomagtartót nem tudtam levenni, holnap vissza)
- hazaérünk, gyerekek fáradtak, Andris úszni akar menni, én ebédelni, Misi a kocsi tetejére
- biciklivel elmegyünk ebédelni
- 3kor hazaérünk, átmegyünk Melindához a nyomtatónkért, majd beugrunk a 10 üveg virágmézért, amit rendeltem, itt Misi a haleledelt kóstolta (volna) meg, melyet a kerti tóba szórtunk
- haza, mindet behordok az autóból a házba, fiúk betont kevernek (=homok + víz)
- végre leülök a teraszon : Anya, éhes vagyok! (hozom az ebédről elcsomagoltatott mákos tésztát melyen 1 óra múlva veszekednek, mert a hazatérő Apa megeszi, amit meghagynak)
- már csak az esti program van vissza, miután 1,5 ANdrás pizzát megeszünk vacsorára
- 8 óra: egyedül altatok, (Csaba az asztaloshoz ment)
- Net, alvás.

No comments: