Monday, June 9, 2008

Tigáz II.

Megjött a TIGÁZtól a csatlakozási szerződés, miszerint 4 hónap múlva legkésőbb kiépítik a gázcsonkot, írjuk alá és fizessük be a 171ezer forintot.
A mostani gázárakat tapasztalván borzasztó soknak tűnt, hogy ennyi pénzt fizessek be, hogy utána majd még én fizessek a szolgáltatónak.
Szerencsére nem szoktunk minden csekkel azonnal a postára szaladni, most sem tettük.
A fűtés-gáz-vízszerelővel tárgyaltuk és akkor említettük ezt a momentumot. Nagyon-nagysoknak ítélte meg ő is, és megígérte, hogy utána jár. Mivel a mi pénzünkről van szó, ezért természetesen ez csak ígéret maradt. Mi utánajártunk.
Először a neten: 2004 és 2006 között a TIGÁZt megbüntette a GVH piaci erőfölényével való visszaélés miatt, mert többek között túl magas CSATLAKOZÁSI DÍJAKAT állapított meg. Na, gondoltuk, akkor jogos a panasz.
Kicsit továbbmenve és előkeresve egy márciusi igazolást, melyet a nagykovácsi közműfejlesztést szervező egyesület adott, ezen szerepelt 65ezer forint befizetés gázépítésre. EZt nem mi, hanem az előző tulaj fizette be.
Pénteken Csaba telefonált, ígéretet kapott, hogy visszahívják.
Na és jön a mai nap: telefonáltak a TIGÁZtól, hogy küldjük be ezt az igazolást is, és küldenek egy 0 (azaz nulla) forintos számlát és egy térképet, hogy hol található a gázcsonk, ami már ki van építve a telken.
Jó kis adatbázisuk lehet, csak az alapinformációk nem találhatóak rajta.
Várom a levelüket.

No comments: