Thursday, May 15, 2008

Még mindig előkészítés és aggódások

Ebben a szakaszban sok szakemberrel beszélünk, így a múltkori listámon, már becenevet adtunk nekik, így segítve magunkat a szakember beazonosításában, ilyet hogy a kerti-tavas, a fülbevalós, a jósvádájú, az intelligens.
Tegnap kijött a helyszínre a kőműves, szerintem úgy beszéltünk vele, hogy akkor biztos ő lesz, mikor kezdünk, Ő mindennap kint lesz stb. Este jött, pont egyszerre a kemencés és a kivitelező. A kemencést imádtam, 50 éve van a szakmában és tetszett, hogy a bizonytalankodásunkra, hogy akkor búboskemence, cserépkályha vagy téglakályha, szépen elhelyezett minket, a stílusunkat, a házét, a funkciókat és ez alapján a kerámiszegéllyel díszitett téglakályhát ajánlotta és egy sparheltet, építetett, amilyen az Asszony és házában is van. Szárítólappal, vízforralótartóval, alul faszárítóval, sütővel. Remélem árban is jó lesz.
Gépész ajánlatunk (kettővel beszéltünk) nincsen, és még villanyos (egy helyivel beszéltünk) sincsen.
Még a kéményseprőt is meg kell keresni.
Szerződések előkészítése lesz a következő héten. Remélem.

Tegnap reggel az aggasztott, hogy a főbérlő már hozná látogatóba a következő albérlőket. Költözni pedig nem fogunk novemberig azért az biztos, legalábbis nem a házunkba.

Este pedig az aggasztott, hogy a Földhivatal nem jegyezte be a kislakásunk adávételije alapján a Vevőket a széljegyre, mert jogi hibát talált a szerződésben. Nem értjük mit. A Vevők ügyvédje pedig, aki a szerződést készítette, a múlt héten elhunyt.
Beszélünk Apuval (jogász), beszélünk az ügyvédünkkel (jah kérem, nekünk már az is van :)), mert meghaladja a mi kompetenciánkat ez.

Mindenesetre a hitelkérelmet elindítjuk, nem lenne ésszerű az építkezés közepén ott állni pénz nélkül. Az a gond ebben, hogy a lakás szeptember óta üresen áll, albérlő nélkül.

Ma számolni fogok, az egyenlet pedig:

kőműves+ács >< kivitelező

Mi van, ha egyenlő?

No comments: